ONTDEK ONZE KOFFIESOORTEN

BONEN

Voor elk kopje koffie worden de bonen apart gemalen.. verser kan niet.
Bij bonenautomaten, ook wel espressomachines genoemd, denken we aan de Italiaanse manier van koffiezetten waarbij het water onder druk door de zojuist gemalen espressokoffie wordt geperst. Zo kan de bekende espresso, cappuccino en andere variaties worden gezet. Steeds meer bedrijven, scholen en instellingen kiezen voor deze kwalitatieve manier van koffie schenken.

No. 1 Zacht

Een zachte zoete koffie met een vol karakter.

No. 2 Espresso

Vol krachtig met het bekende Italiaanse temperament.

FRESHBREW

Een kopje koffie gemaakt volgens de freshbrew methode lijkt het meest op een kopje koffie van thuis. Het is een gemalen koffie die door de speciale branding en maling uitermate geschikt is voor professionele koffiemachines. In een freshbrew automaat heeft de koffie maar 5 seconden contact met het water. In die tijd moeten de extracten uit de koffie gehaald worden.

No. 3 Rood

Een krachtige koffie met een rijke volle smaak.

No. 4 Zilver

Een zachte koffie met een fijn tikje pit.

No. 5 Sterk

Een pittige koffie met een rijke volle smaak.

INSTANT

Instantkoffie wordt gemaakt van gezette koffie die, om het water te laten verdwijnen, wordt gesproeidroogd in hete lucht of gevriesdroogd bij -40°C. Dan ontstaan pure korreltjes koffie. De zetmanier is snel en gebruiksvriendelijk en zeer geschikt voor grote aantallen mensen. Ook het onderhouden van instant automaten is gemakkelijk: er is geen restafval.

No. 6 Mokka

Een romige koffie met een vol karakter.

No. 7 Pittig

Een zachte koffie met een fijn tikje pit.

SNELFILTERMALING

Het verschil tussen snelfiltermaling en freshbrew is dat het water bij snelfiltermaling een langere contacttijd heeft met de koffie omdat ze een lange weg naar beneden hebben te gaan. Snelfiltermaling is dan ook anders gebrand en gemalen dan freshbrew koffie en daarom niet geschikt voor een freshbrew automaat.

No. 8 Zilver

Een zachte koffie met een fijn tikje pit.

No. 9 Subliem

Een volle krachtige koffie met een tikje pit op het einde.

STANDAARDMALING

Deze grove maling is geschikt voor het zetten van koffie middels koffiecontainers. Het contactmoment van het water met de koffie is nog korter dan bij freshbrew. Deze zetmanier is geschikt voor het zetten van grote hoeveelheden koffie in korte tijd.

No. 10 Standaard Zilver

Een zachte koffie met een fijn tikje pit.

LIQUID

Koffie op het werk zetten kan ook met liquid koffie. Andere benamingen voor liquid koffie zijn koffieconcentraat, siroopkoffie of vloeibare koffie. Liquid koffie is een sterk geconcentreerde koffie, denk hierbij aan zo’n 10x sterker en gezet volgens een speciale methode. Eigenlijk is liquid koffie vergelijkbaar met een zeer sterke espresso koffie. Wanneer de koffie gezet is, wordt de liquid koffie luchtdicht verpakt en diepgevroren. Het is een snelle en gemakkelijke zetmanier, geschikt voor zowel kleine als grote aantallen mensen.

Aromat Gold

Aromat Gold
(1.0 liter en 1,5 liter)

Een volle koffie met een rijke smaak, duurzaam gecertificeerd.
Ook geschikt voor Cafitesse automaten.

DE Cafitesse

D.E. Cafitesse medium roast
(1,25 liter en 2 liter)

Een smaakvolle koffie met een ronde smaak en een subtiel karakter.

HET BESTE UIT DE KOFFIEBOON

In de branderij wordt de rauwe, groene koffieboon getransformeerd in een boon die klaar is om geconsumeerd te worden. Een groene koffieboon heeft namelijk nog geen smaak, en ruikt over het algemeen naar gras. Wel heeft elke soort al een eigen smaakkarakter. De smaak en het aroma ontwikkelen zich pas na het branden. Tijdens het branden wordt het beste uit de koffieboon naar boven gehaald. De nadruk wordt gelegd op de specifieke eigenschappen van de boonsoort en het karakter van het gebied waar de boon geteeld is.

VIER MANIEREN VAN BRANDEN

LICHT BRANDEN 

De bonen worden lichtbruin en droog en krijgen een delicate smaak en aroma. Deze koffie is vooral geschikt voor het filter koffie.

MEDIUM BRANDEN 

De bonen krijgen een mooie bruine kleur en een sterkere smaak. Lekker op elk moment van de dag.

ESPRESSO

De bonen worden donkerbruin en soms iets licht glanzend van de olie die vrij komt bij het branden. De koffie heeft een volle en krachtige smaak. op deze manier geroosterde koffie is heerlijk na lunch of diner.

DARK ROAST

Geeft een donkere koffie met een uitgesproken (sterke) smaak, toast en donkere karameltonen.